26 maart 2013

Judas (The Passion deel 2)

Judas moet naar buiten. Zijn hart klopt in zijn keel. Zweet breekt hem aan alle kanten uit. Zou Jezus het weten? Waarom laat hij dat dan op zo’n klote manier merken.
Het lijkt erop dat Jezus zich al volledig bij de situatie heeft neergelegd. Nou, als je zo laf bent, dan vraag je er ook om! Hij zal hem wel eens een lesje leren.
Eerst liep hij altijd voorop met zijn grootse ideeën over de liefde en nu laat hij zijn beste vrienden, die hun leven voor hem zouden geven, in de steek. Hij heeft het alleen nog maar over het vreselijke lijden dat hem wacht en over de dood.
Judas zucht diep. Wat is er overgebleven van die man die hij een aantal jaar geleden leerde kennen? Van die man met een visie en een droom voor deze wereld! Van de man die hem inspireerde. De man waarvoor hij zijn geboortegrond heeft verlaten en die hij jaren lang met hart en ziel heeft gevolgd…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten