21 september 2012

Dans het leven



Afgelopen weekend waren we te gast bij Jack's Art voor een workshop schilderen. We waren niet de enige. Zo'n 40 mannen, vrouwen en kinderen, waren gekleed in oude broeken en shirts, klaar voor een paar uurtjes blik op oneindig en verstand op nul. In tien minuten liet Jack ons zien wat de bedoeling was. Tien minuten en hij had een schilderij af, dat er best leuk uit zag. Dat moest ons ook wel lukken.

En al snel begon iedereen wild met een spuitbus een tekening te maken. Op de achtergrond klonken wilde rock klanken en het kostte weinig moeite om je voor te stellen dat Herman Brood naast je stond. Daarna konden we los gaan met rollers en verf. Om ons heen stonden zo'n tien bakken vol met verf in verschillende kleuren. En binnen een half uurtje was er bijna geen wit karton of doek meer te bekennen. Er werden sjablonen gebruikt en elk schilderij werd voorzien van een persoonlijke tekst in losse letters.

Eindresultaat: een leuke herinnering, twee uur denken aan niets anders dan verf, rollers en een mooi eindresultaat en een ontspannen gevoel.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten