29 maart 2012

Fragmenten van licht

Toen Franciscus nog op zoek was naar zijn bestemming ging hij vaak bij het kruis in het kerkje van San Damiano bidden. Er is een gebed bewaard gebleven, waarvan gezegd wordt dat Franciscus dit in deze tijd in San Damiano heeft gebeden. Volgens Loek Bosch antwoordde het kruis waarbij Franciscus bad 'per omkerende post'. "Herstel mijn kerk, Franciscus, je ziet dat het een bouwval is."

Dit filmpje laat zien hoe je in op een aantrekkelijke en eigentijdse manier met muziek en dans een vertaling kunt maken van een mooie tekst. In een serie van optredens met de naam Frammenti di Luce (Fragmenten van Licht) worden soortgelijke bekende Italiaanse liederen theatraal neergezet. Ik vindt het heel erg mooi!



Alto e glorioso Dio illumina il cuore mio,
dammi fede retta, speranze certa, carità perfetta.

Dammi umiltà profonda, dammi senno e conoscimento,
che io possa sempre servire con gioia i tuoi comandamenti.

Rapisca ti prego Signore, l'ardente e dolce forza dil tuo amore
la mente mia da tutte le cose,
perché io muoia per amor tuo,
come tu moristi per amor dell' amor mio.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.


1 opmerking:

  1. Ontroerend mooi! Zo verstillend als de muziek en dans hun werk doen en mij meetrekken in die beweging van lof brengen aan 'Hem die heerst vanaf het kruis', Hij die het eeuwige Licht heeft gebracht. Dank om dit te delen!
    ZusterMarianne

    BeantwoordenVerwijderen