16 februari 2012

Schoonheidsideaal



Gastblog van Yvette Moerdijk

De zomer komt er weer aan en de hele vrouwelijke bevolking lijkt te diëten. We willen er allemaal zo mooi en strak mogelijk uitzien als we in een bikini of badpak op het strand liggen, waar we vervolgens de afgevallen kilo’s er weer vrolijk aan eten. Want het is vakantie, toch?


Wat is schoonheid? Daar is geen definitie voor. Het is bekend dat het schoonheidsideaal elke eeuw veranderd. In de maatschappij van tegenwoordig lijkt alles te draaien om uiterlijke schoonheid. Je word doodgegooid me reclames over afvallen, pillen, plastische chirurgie en ga zo maar door. Alles lijkt te draaien om dat kleine beetje geluk genaamd schoonheid.

Het is triest als je bedenkt welke invloed dit op ons heeft. In het onderstaande filmpje laten ze zien wat een meisje van 4 allemaal al meegekregen heeft over uiterlijke schoonheid. Geen wonder dat eetstoornissen zoals anorexia en boulimia steeds vaker voorkomen bij steeds jongeren kinderen.



Ik vind dat echte schoonheid van binnen zit. Iemands karakter, kwaliteiten, interesses en gewoontes maken iemand mooi en bijzonder. In de bijbel staat dat God ons geschapen heeft naar zijn evenbeeld. Je bent precies goed zoals je bent. Waarom zouden we dan al die moeite doen om te kunnen voldoen aan het schoonheidsideaal die over een paar jaar toch weer veranderd?

Wees wie je bent, je precies bent goed zoals je bent!

Ter inspiratie een mooi filmpje over iemand die ook moest vechten tegen het beeld van de maatschappij.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yvette schrijft over alles wat haar bezighoud in het dagelijkse leven. De teksten zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit haar leven die haar raken,  op welke manier dan ook. Benieuwd naar andere verhalen kijk dan eens op haar persoonlijke blog.

1 opmerking:

  1. Heel mooi geschreven Yvette! Als iedereen zou inzien dat ze precies goed zijn zoals ze zijn, dan zou de wereld nog zoveel mooier zijn!

    BeantwoordenVerwijderen