20 december 2012

Laat jouw licht stralen


In de harten van de mensen leeft een eeuwenoud gerucht. Het is een verhaal dat al generaties lang wordt doorgegeven over een wereld die volmaakt was. Een wereld waarvan God zag dat zij goed was. Het is een hoopvol beeld dat ongelooflijk ver weg ligt van onze dagelijkse werkelijkheid.

Maar als een echo blijft het beeld van een liefdevolle wereld in ons doorklinken. Luister naar die echo en laat je raken door de vonk van de Liefde. Het geeft je de kracht die je nodig hebt om dit sprankje hoop met je mee te dragen, elke dag. En het als nieuw leven te laten groeien, zodat het je van binnenuit vervult.

Want als een klein en kwetsbaar kind, teer maar toch vol met zachte kracht, wordt het Licht steeds opnieuw in jou herboren. Zodat wat donker was en onbereikbaar, ineens in het volle licht kan stralen.

Het is een dunne draad van licht, een weg die de stem van je hart je wijst. Het brengt ons door de eeuwen heen, elke dag opnieuw, naar een heelheid. Een heelheid die de gebroken aarde bevrijdt. Het Licht wijst de weg naar een liefdevolle en vreedzame wereld. Laat jouw Licht stralen, elke dag.




Gebaseerd op een gedicht van Marijke Koijck – de Bruijne




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten