27 november 2012

San Damiano komt tot leven

Nu is het makkelijker om je voor te stellen hoe Chiara door het klooster liep, waar de zusters sliepen, waar ze werkten en waar ze contact konden hebben met de buitenwereld. Hier in deze kleine wereld speelt zich het verhaal af van de hoofdpersoon uit mijn debuutroman. Misschien een goed idee om deze plattegrond voor in het boek te laten afdrukken.


Deze plattegrond is een weergave van een mogelijke werkelijkheid. 


De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het reconstrueren van de plattegrond van het klooster San Damiano. Het is heel fijn om stukje bij beetje de leefomgeving van Chiara langzaam tot leven te laten komen. Alhoewel er nog veel van het authentieke klooster bewaard is gebleven, is er ook veel bij- en aangebouwd. Met hulp van Gerard Pieter Freeman, die onderzoek heeft gedaan naar de situatie in San Damiano in de 13e eeuw, heb ik bovenstaande plattegrond kunnen tekenen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten