12 december 2012

De kracht van kwetsbaarheid

Gedurende de adventstijd leven we, in de christelijke traditie, toe naar het feest van de geboorte van Jezus, die als klein en kwetsbaar kind naar ons toekwam om een voorbeeld te zijn. Maar wat betekent het voor ons om als mens kwetsbaar te zijn. En waarom is dat zo noodzakelijk?

Bekijk onderstaande film van Brené Brown waarin ze op een ontwapenende manier spreekt over de kracht van kwetsbaarheid. De 'talk' duurt 20 minuten, maar het is zeker de moeite van het bekijken waard!

'Je bent onvolmaakt en je bent geprogrammeerd om te knokken. Maar je bent het waard om lief te hebben en erbij te horen.'

'Heb de moed om onvolmaakt te zijn.
Heb het mededogen om eerst aardig voor jezelf te zijn en dan voor anderen
Verbindt je met anderen vanuit authenticiteit, vanuit je werkelijke zelf.'







Brene Brown bestudeert menselijke verbindingen -- ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. In een scherpe, grappige lezing op TEDxHouston deelt ze een diep inzicht vanuit haar onderzoek dat haar op een persoonlijke queeste zette om zowel zichzelf te kennen als de mensheid te begrijpen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betty Franke schrijft proza en gedichten onder het pseudoniem ArtemisiA, een inspiratiesite voor mensen die op zoek zijn naar een diepere zin van dit leven of spiritualiteit en die geïnteresseerd zijn in wat kunst, muziek, poëzie en proza ons daarover kunnen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten